AREL Fen Lisesi

Eğitim - Öğretim

2002-2003 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda hizmete giren Özel AREL Fen Lisesinde fen bilimleri ve matematiğe ilgi duyan gençler; bilimsel çalışma yöntemlerini ve teknolojik olanakları kullanma yetkinliğini kazanmış, teorik konuları farklı yönleriyle tartışabilen, bilimsel, sosyal ve kültürel çalışmalara ilgi duyan, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayabilecek bireyler olarak yetişirler.

Bilimsel gerçeklerin farklı bakış açılarıyla sunulduğu okulumuzda fen programlarında laboratuvar ve uygulama çalışmalarına ağırlık verilir. Öğrenim sürecinde her öğrencinin matematik ya da fen derslerinden en az birinden proje çalışmasına katılması zorunludur. Öğrenciler proje ve seminer çalışmalarını istek ve yeteneklerine göre bireysel olarak ya da grup halinde, öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirirler. Ayrıca Bilim Olimpiyatları ve Tübitak Proje Yarışmaları’na katılmaları için sunulan olanaklar, öğrencilerin başarılarının artmasını sağlar.

AREL öğrencileri tüm derslerini her türlü teknolojik olanağın sunulduğu elektronik dersliklerde işler, internet aracılığıyla proje ve ödevleri için gereken bilgiye hızlı bir şekilde ulaşırlar. Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve spor etkinlikleriyle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüplerimiz öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Öğrenciler toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

Ölçme - Değerlendirme Birimimiz, eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek Özel AREL Fen Lisesinin eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin TYT ve AYT’ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Öğretmenlerimiz öğrencilerle, 9. sınıftan başlayarak yoğun TYT ve AYT hazırlık çalışmaları ile okul sonrası ve hafta sonlarında bireysel veya grup halinde etüt çalışmaları yaparlar.

Yabancı dil eğitimine büyük önem verilen okulumuzda İngilizce yoğun bir program dahilinde verilir ve öğrencilerin seviyelerine göre yapılan özel çalışmalarla dil becerileri geliştirilir. Ayrıca 9. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil olarak Almanca/İspanyolca eğitimi de verilir.

Öğrenci Seçme Sınavlarındaki başarıları ve etkin eğitim-öğretim ortamı, Özel AREL Fen Lisesinin tercih edilen bir Fen Lisesi olarak Türk Milli Eğitim sistemi içinde yer almasını sağlamıştır. Yapılan tüm çalışma ve uygulamalar sonucunda Özel AREL Fen Lisesi öğrencileri % 100'e varan YKS başarısı elde etmektedirler.