AREL Kolejinden Velilere Psikolojik Destek Tüm Haberler

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tarafından velilerimize çeşitli eğitim planlamaları yapılmaktadır. Bunlardan ilkini 8. Sınıflar da "Sınava Hazırlanan Öğrencilerde Ebeveynlerin Tutum ve Davranışları Ne Olmalı?" konulu bir başlıkla okulumuzda gerçekleştirdik.

Eğitimi veren AREL Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Artıran eğitimde: ADDT ’ye göre duygularımızın olaylar karşısındaki inançlarımız, değerlendirmelerimiz, yorumlarımız ve tepkilerimizden kaynaklandığını. Bu süreçte kişilerin kendini eğitme yolu ile akıldışı düşünce ve inançlarının yakalanıp daha makul olanlarla nasıl değiştirilebildiğini anlattı.

Veli eğitimimiz sadece problemin çözümüne yönelik değil kişinin yaşamındaki diğer sorunlar ve gelecekteki olası problemlerin çözümü konusunda da yardımcı olacak birtakım uygulamalar gerçekleştirilerek bunları kendi başlarına nasıl yapabilecekleri öğretildi.

ADDT tekniğine göre öğrenci, öğretmen ve veli eğitimlerimiz devam edecektir.