Haberler

AREL ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ. Tüm Haberler

AREL Koleji İlkokul 4.sınıf öğrencileri bu yıl 8.kez hazırlandıkları sergi ünitesinde dünyanın en büyük sorunlarından biri olan “ÇEVRE KİRLİLİĞİ” ne dikkat çektiler.

Bir IB okulu olan AREL Koleji’nde, öğrencilerin işbirliği içerisinde alanlar üstü sorgulama sürecine girmeleri ve dünyada yaşanan sorunları tespit edip araştırmaları ve bu konulara çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda öğrenciler bu yıl çevre kirliliği konusuna dikkat çektiler. Yıl boyunca yaptıkları sorgulama ve araştırmalarının sonuçlarını çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla okulda düzenlenen bir sunumla sergilediler. Öğrenciler sunumlarını müzik, dans ve tiyatro eşliğinde gerçekleştirerek izleyenlerin dikkatini ve beğenisini kazandı.

Duyarlı öğrenciler ayrıca sergi üniteleri kapsamında eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve kardeş okulları Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulundaki arkadaşlarının da daha işlevli bir kütüphaneye sahip olmasını sağlamak amacıyla bir kampanya düzenlediler. Kardeş okulun kütüphanesine masaüstü bilgisayar, yazıcı, projeksiyon ve çok sayıda kitap bağışında bulundular.

AREL öğrencileri daha önceki yıllarda da Erozyon, Sular, Eğitim, Bulaşıcı Hastalıklar, Enerji, Kanser, Geri Dönüşüm gibi konularda da yaptıkları sunumlarla kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı.