Haberler

AREL ÖĞRENCİLERİ GÜNÜMÜZÜN SORUNLARINDAN GÖÇ KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİLER Tüm Haberler

AREL Koleji İlkokul 4.sınıf öğrencileri bu yıl 12.kez hazırlandıkları sergi ünitesinde dünyanın önemli sorunları arasında yer alan ve çözüm bekleyen “Göç” konusuna dikkat çektiler ve araştırmalarının sonuçlarını okulda düzenledikleri bir sunumla izleyenlere aktardılar.

Bir IB (International Baccalaureate) okulu olan AREL Koleji’nde, öğrencilerin işbirliği içerisinde alanlar üstü sorgulama sürecine girmeleri ve dünyada yaşanan sorunları tespit edip araştırmaları ve bu konulara çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda öğrenciler bu yıl dünyanın da gündemindeki “Göç” konusuna dikkat çekmek amacıyla “Uluslararası bilince sahip bireyler olarak göç ile ilgili toplumu bilinçlendirme sorumluluğumuz vardır.” sloganından yola çıkarak gruplar halinde araştırmalar yaptılar.

Sergi ünitesi kapsamında “Göçün Sebepleri”, “Göçün Sonuçları”, “Göç İle İlgili Sorumluluklarımız” başlıkları altında sorgulamalarını yapan öğrencilerimiz göçün çevreye, insanlara ve diğer canlılara etkilerini gözler önüne serdiler. Tüm araştırma grupları onları eylemlerine götürecek gerçek sorunu belirledikten sonra çözümü için kaynaklar araştırarak ve gözlem yaparak incelemelerde bulundular. Öğrenciler konu ile ilgili Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bilgi Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi, Lozan Mübadilleri Vakfı, Mülteciler Derneği, Türk tiyatromuzun önemli sanatçılarından biri olan Genco Erkal gibi önemli kişi ve makamlarla da röportaj ve görüşmeler yaptılar. Bu konuya Göçmenler adlı oyunuyla dikkat çeken Genco Erkal öğrencilerimize sunum gününde destek olmak için onlara hitaben bir video gönderdi.

Duyarlı AREL öğrencileri ayrıca sergi üniteleri kapsamında okulda gerçekleştirdikleri “Kültürlerarası Lezzet Panayırı” adı altındaki kermeslerden elde ettikleri geliri KAÇUV’un (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) aile konuk evi inşaatına destek olmak amacıyla bağışladılar.

Öğrenciler tüm bu çalışmalarını hazırladıkları bir sunumla okulun konferans salonunda müzik, dans ve tiyatro eşliğinde sunarak izleyenlerin dikkatini ve beğenisini kazandı. AREL öğrencileri daha önceki yıllarda da Çevre Kirliliği, Erozyon, Sular, Eğitim, Bulaşıcı Hastalıklar, Enerji, Kanser, Geri Dönüşüm, Tüketim Çılgınlığı, Çocuk Hakları gibi konularda da yaptıkları sunumlarla kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı.