Haberler

AREL Öğrencileri Tehlikeli Kimyasallara Karşı Uyardı Tüm Haberler

AREL Koleji Lise öğrencileri “Tehlikeli Kimyasallar”a karşı insanları uyarmak ve kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla AREL Kolejinde bir kampanya başlattı.

AREL öğrencileri, insanları tehlikeli kimyasallara karşı bilinçlendirmek ve kanser hastalığına dikkat çekmek için tüm velilerin katıldığı bir toplantıda kurdukları stantta doğal ürünlerle kendi üretmiş oldukları koltuk altı roll on, nemlendirici, diş macunu, oda spreyi, çamaşır ve bulaşık deterjanlarını satarak elde ettikleri geliri “LÖSEV”e bağışladılar. Hazırladıkları pankartlar ve tişörtlerle dikkat çekerek kendi hazırladıkları Dünya Sağlık Örgütü’nün en tehlikeli kimyasallar olarak belirlediği 1.grup kimyasallardan oluşan broşürleri dağıttılar. “Kimyasal Riskleri Görmezden Gelmeyin”, “Kimyasallardan Uzak, Sağlıklı Yaşam”, “Doğal Hayat, Organik Yaşam” sloganıyla konuya dikkat çektiler. Düzenlenen etkinlikte veli ve öğretmenler çocukların ürettikleri ürünleri alarak LÖSEV’e bağışa katkıda bulundular. Gün boyu süren etkinlikte çok sayıda veli tehlikeli kimyasallar konusunda bilmedikleri birçok şeyi fark ettiklerini belirttiler.

Kampanyayı yürüten öğrenciler “Artık günlük yaşantımızda yediğimiz besinlerden kullandığımız kozmetik ve temizlik ürünlerine ve daha pek çok alanda kimyasallara maruz kalarak onların fizyolojik yapımıza saldırıları ve verdikleri zararlarla yaşıyoruz. Yaşadığımız zararların en ciddi ve en üzüntü verici sonucu ise kanser hastalığı. Bizde artık yaşamımızdaki bu kimyasallardan ne kadar kurtulabiliriz ve doğal ürünlerden kendi ihtiyacımıza uygun üretim yapabilir miyiz? diye düşündük ve yaptık. Yaptığımız ürünleri okulumuzda kurduğumuz stantta satarak gelirini LÖSEV’e bağışladık.” dediler.