Mucitleri Küçük, İcatları Büyük Tüm Haberler

AREL’li minik mucitler geleceğin icatlarını tasarladılar. AREL Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği 15. “İCATLAR VE MUCİTLER” gününde, 6 yaş grubu öğrencilerinin birbirinden yaratıcı icatları çocukların yaptıkları bir sunumla sergilendi.

Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde düzenlenen “İcatlar-Mucitler Günü”nde, minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Öğrencilerin sınırsız bir hayal gücüyle ürettikleri icatlar izleyenlerde hayranlık uyandırdı. İcatların tasarım sürecinde çocukların asistanları anne ve babaları oldu. Minik mucitler icatlarını tasarlarken atık malzemeleri kullandılar. Toplam 45 icat öğrenciler tarafından İngilizce ve Türkçe olarak tek tek tanıtıldı. AREL Koleji İlkokul Müdürü Metin ALTUN yaptığı açılış konuşmasında “Çocuklarda hayal gücü ve bu yaratıcılık küçük yaşlarda geliştirilmelidir. Bu eserler çocuklarımızın eserleri. Onlarla gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın gelecekte ülkemiz adına faydalı buluşlara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Minik öğrencilerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler sunum boyunca büyük bir ilgiyle izlendi.