Haberler

Teknoloji Bilgi Yarışması Tüm Haberler

Bilgi teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde bilgisayar, okul dönemindeki çocukların eğitim materyalleri arasına hızla girmiştir. Öğrencilerin gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış programlarla bilgisayar, çocukların yaratıcı yönlerini harekete geçirmeyi ve yeni yöntemler geliştirmelerini sağlayan bir araç olarak kullanılır.

Arel Koleji Teknoloji Bölümü olarak diğer dersleri destekleyen etkinliklerimiz ve projelerimiz, öğrencilerimizin bilgisayar becerilerini geliştirmek için  PYP ve MYP programlarının ilkelerine göre yürütülür.

Teknoloji öğretmenlerimizden Eda Arslan ve Nilgün Gökçe, 5,6 ve 7. sınıflar arası "Teknoloji Bilgi Yarışması" düzenleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmelerine hem de öğrendiklerini pekiştirmelerine imkan verdiler. Yarışmada teknoloji kapsamına giren genel kültür, derslerde öğrendiğimiz teorik konular ve yarışma boyunca bilgisayarlarda uygulama yapmaya yönelik, her seviyeden sorular yer aldı. 8. sınıf öğrencilerimiz ise altyapıyı hazırlama, fotoğraf ve video çekimi gibi teknik konularda destek oldular. Ayrıca Ortaokul bünyesindeki yetenekli öğrencilerimiz yarışma boyunca karaoke performanslar sergilediler. Kardeş okulumuz 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri de okulumuzu ziyaret ederek yarışmaya seyirci olarak katıldılar.

Teknoloji Bilgi Yarışması'nı kazanan Berkay Cesur (5.sınıf), İsaberk Geriler (6.sınıf) ve Ece Kaygusuz (7.sınıf) öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.