EĞİTİME ARA VERİLMESİ HAKKINDA Tüm Duyurular

Sayın Velimiz,

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Corona Covid-19 diye adlandırılan yeni Corona virüsünün etkilerinden korunmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tedbir amaçlı önlemler almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki okulları 16 Mart Pazartesi gününden itibaren 30 Mart Pazartesi gününe kadar 2 hafta süreyle tatil etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ulusal ölçekte televizyon ve internet programlarıyla 23-27 Mart tarihleri arasında uzaktan öğrenme sistemiyle eğitime devam edilecektir.

AREL Koleji olarak bu süreçte öğrencilerimizin eğitimleri desteklemek amacıyla biz de bazı tedbirler almaktayız. Öğretmenlerimiz Google Classroom ve K12 net üzerinden dersleriyle ilgili paylaşımlarda bulunacaklardır. Ayrıca AREL Üniversitesinin katkılarıyla 23-27 Mart haftasında online ders anlatımları yapılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgilendirme daha sonra yapılacaktır. Öğrencilerimiz bu süre boyunca  hem bakanlığımızın programlarını hem de öğretmenlerimizin paylaşımlarını takip edebilirler.

K12 net sistemi üzerinden yapılacak olan paylaşımları öğrencilerimizle birlikte siz velilerimizin de takip etmesi önemlidir.

Tüm okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, seminer, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler iptal edilmiştir.

Bu kapsamda öğretim yılı boyunca okul içinde yapılması planlanan toplu etkinlikler, toplantılar bir sonraki bilgilendirmeye kadar iptal edilmiştir.

Alınan tüm önlemler en üst seviyede koruma ve korunmak için önemlidir. Resmi makamlarca yapılacak açıklamaların dikkatle izlenmesi son derece önemlidir.

AREL Koleji olarak iş birliğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

AREL KOLEJİ