Anadolu ve Fen Lisesi AREL Giriş Sınavı

Lise Giriş Sınavı ve Okula Kayıt Koşulları

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Anadolu Lisemizin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarına; Fen Lisemizin 10, 11, 12. sınıflarına kayıt yaptıracak öğrenciler için AREL Giriş Sınavı 18 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda gerçekleştirilecektir.

Fen Lisesinde

• 9. sınıflara Lise Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre belirlenen taban puana göre öğrenci alınacaktır.
  • 10 , 11 ve 12. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı”  ile öğrenci alınacaktır.

Anadolu Lisesinde

• Hazırlık ve 9. sınıflara Lise Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre belirlenen taban puan ve  “AREL Giriş Sınavı” sonucuna bakılarak öğrenci alınacaktır.  LGS’ye girmeyen öğrenciler “AREL Giriş Sınavı” ile değerlendirilecektir.
  • 10 , 11 ve 12. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

Sınavda yer alacak konu başlıklarına linkten ulaşabilirsiniz.