İlkokul ve Ortaokul AREL Giriş Sınavı

İlkokul Giriş Sınavı ve Okula Kayıt Koşulları

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda İlkokul 4. sınıfımıza kayıt yaptıracak aday öğrenciler için AREL Giriş Sınavı 18 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda gerçekleştirilecektir.

• İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflara kontenjan dâhilinde, başvuru sırası ve rehberlik tanıma çalışması ile öğrenci alınacaktır. Öğrencilere bilişsel ve sosyal gelişimlerini gözlemlemek amacıyla tanıma çalışması uygulanmaktadır.
  • İlkokul 4. sınıflara kontenjan dâhilinde AREL Giriş Sınavı ile öğrenci alınacaktır.  Öğrenciler sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve İngilizce derslerinden değerlendirmeye alınacaktır.
    Sınavda yer alacak konu başlıklarına linkten ulaşabilirsiniz.

Ortaokul Giriş Sınavı ve Okula Kayıt Koşulları

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarımıza kayıt yaptıracak aday öğrenciler için AREL Giriş Sınavı 18 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda gerçekleştirilecektir.

• Ortaokul 5. sınıflara başvuru sırası ve  “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.
  • Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

Aday öğrenciler; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden değerlendirmeye alınacaktır.
Sınavda yer alacak konu başlıklarına linkten ulaşabilirsiniz.