Kayıt Koşulları

Anaokuluna

•  4, 5 ve 6 yaş grubu öğrenciler başvuru sırası ve rehberlik tanıma çalışması ile alınacaktır.

İlkokul

• 1.sınıflara mülakat ve rehberlik tanıma çalışması ile öğrenci alınacaktır.
  • 2 ve 3. sınıflara kontenjan dâhilinde başvuru sırası ve rehberlik tanıma çalışması ile öğrenci alınacaktır.
  • 4. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL GİRİŞ Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

Ortaokul

• 5.sınıflara sınıflara başvuru sırası ve  “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.
  • 6, 7 ve 8. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

Fen Lisesi

• 9. sınıflara Lise Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre belirlenen taban puan ve “AREL Giriş Sınavı” sonucuna bakılarak öğrenci alınacaktır.
  • 10 ve 11. sınıflara kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı”  ile öğrenci alınacaktır.

Anadolu Lisesi

• Hazırlık ve 9. sınıflara  Lise Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre belirlenen taban puan ve  “AREL Giriş Sınavı” sonucuna bakılarak öğrenci alınacaktır. LGS’ye girmeyen öğrenciler “AREL Giriş Sınavı” ile değerlendirilecektir.
  • 10 ve 11. sınıflara Kontenjan dâhilinde “AREL Giriş Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

Kayıt için gerekli Belgeler:

• Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • TANITIM TOPLANTILARI öğrencilerin sınava gireceği günlerde AREL Kolejinde yapılacaktır.

Tanıtım ve Görüşmeler için Randevu Saatleri:
Hafta içi : 09.00 – 17.00  Cumartesi günleri : 09.00 – 14.00 arasında yapılacaktır. Bireysel görüşmeler için  randevu alınması gerekmektedir.