Uluslararası Programlar

IBO

Uluslararası Bakalorya (The International Baccalaureate) (IB) Nedir?

Uluslararası Bakalorya (The International Baccalaureate: IB) kâr amacı taşımayan, misyonundan güç alan, öğrenci odaklı bir eğitim kuruluşudur. İlk Yıllar, Orta Yıllar, Diploma, Kariyer Bağlantılı Sertifika olmak üzere dört adet program, hızla globalleşen dünyada yaşamak, öğrenmek ve çalışmak için 3-19 yaş aralığındaki öğrencilerin entelektüel, kişisel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirir.

AREL Koleji; 2007’den beri, dünya standartlarında eğitim veren Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun, İlk Yıllar ve Orta Yıllar Programları’nın ikisini de uygulama akreditasyonuna sahiptir.

AREL Koleji, uygulanan IB programlarıyla; sorgulayan, düşünen, iletişim kuran, cesur, bilgili, prensip sahibi, duyarlı, açık fikirli, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler yetiştirmeyi amaçlar.