Genel Bilgi

AREL Koleji, 1990-1991 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda AREL Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Bir Kısım Derslerin Öğretimini Yabancı Dille Yapan Lise: Anadolu Lisesi ile eğitim çalışmalarına başladı. İlk mezunlarını 1994 yılında verdi.

1997 yılında kurulan ve 13.000 metrekarelik bir kapalı alana sahip olan AREL Spor ve Kültür Kompleksi, sporun ve gösteri sanatlarının eğitimdeki pekiştirici yerini desteklemek amacıyla tüm çocuklara ve sporsever yetişkinlere hizmet vermeye başladı.

Özel AREL Fen Lisesi, Özel AREL İlköğretim Okulu ve Özel AREL Anadolu Lisesi’nin ardından 2001 yılında kuruldu. AREL Fen Lisesi ilk öğrencileriyle 2002-2003 Öğretim Yılı’nda tanıştı.

2004-2005 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda yapılan denetimler sonucunda; TS-EN-ISO 9001-2000 belgesine sahip olan okulumuzda tüm uygulamalar ayrıntılı bir şekilde planlanmakta, uygulamaya ilişkin kayıtlar tutulmakta ve sürekli olarak iyileştirme çalışmaları geliştirilmektedir.

Özel AREL Ortaokulu 6, 7, 8. sınıfları ve Özel AREL Anadolu Lisesi 9, 10. sınıfları; Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programı (IB-MYP) uygulamalarında başarılı görüldü ve 13 Haziran 2007 tarihinde otorizasyon alarak IB okulu olmaya hak kazandı.

2008 Mayıs’ında IB tarafından yapılan otorizasyon ziyareti sonunda başarılı görülen İlköğretim Okulumuz da bir IB-PYP (4-12 yaş grubu Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) okulu oldu.

Ülke gençliğine çağdaş ve uluslararası akademik kalite standartlarında yükseköğretim hizmetinin sunulmasını hedefleyen T.C. İstanbul AREL Üniversitesi 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başında öğretime açıldı.

AREL Eğitim Kurumları; kurulduğu 1990 yılından bugüne kadar gelişimi ve değişimi kendine ilke edinmiştir. Birbiri ardına açılan; Özel AREL Anaokulları, Özel AREL İlköğretim Okulu, Özel AREL Anadolu Lisesi, AREL Spor ve Kültür Kompleksi, Özel AREL Fen Lisesi ve AREL Üniversitesi ile birlikte tam donanımlı ve uluslararası kalite standartlarında eğitim veriyoruz.

Öğrencilerimizi; en iyisi için, en doğru şekilde yetiştiriyoruz; çünkü biliyoruz ki başarı ve gelişimin sınırı yoktur!