AREL KARİYER PLANLAMA VE STAJ PROGRAMI BAŞLIYOR Tüm Duyurular

Değerli Velimiz,

Öğrencilerimizin ilgi, beceri, yetenek alanlarına hitap eden, onların kişilik özellikleri ve gelecekten beklentileriyle uyumlu bir yol haritası çıkarması için kariyer planlama sürecinin erken yaşta yapılması son derece önemlidir.

Öğrencilerimizin kariyerlerini destekleyecek gelişim alanlarına yatırım yapmak, güçlenmesi gereken yönlerin desteklemek ise detaylı, kapsamlı ve özenli bir planlama süreci gerektirmektedir.

Kariyer Planlama sürecinde en etkili yöntemlerden biri ise öğrencilerimize profesyonel gözlem yapma ve saha deneyimi kazandıran “Mesleki Gözlem” fırsatı sunmaktır. İlgi duydukları meslekler hakkında iş profesyonellerinden bilgi edinen öğrenciler doğru seçim yapma olasılığını yükselterek ileride yaşanacak zaman kaybını da indirgemiş oluyorlar.

Bu nedenle 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz için “Staj Programı” uygulaması başlatılacaktır.

Öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda on gün (iki hafta) staj yapmaları, bu sürenin sonunda elde ettikleri deneyimleri gözlemleyerek kariyer planlamalarını gözden geçirmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin üniversite yaşam-larındaki burs ve yurtdışı üniversite başvurularındaki özgeçmilerinde (cv) ve e-portfolyolarında da onları öne çıkaracak bir uygulama olduğu inancındayız.

İş hayatında yer alan profesyoneller olarak öğrencilerimizin kurumunuzda bu deneyimi yaşamalarına fırsat vermek adına, bu formu doldurabilir, öğrencilerimizin tüm hayatlarını etkileyecek bu süreçte onlara destek olabilirsiniz.

Staj Programı öğrencilerimizin ve staj yapılacak kurumun tercihleri doğrultusunda, aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır.

• 13-18 Kasım 2023
  • 22-31 Ocak 2024
  • 8-13 Nisan 2024
  • Yaz Tatili

Öğrencilerimize bu fırsatı vermek isteyen velilerimizin ve AREL Koleji Mezunlarımızın aşağıdaki linki tıklayarak 20 Ekim 2023 Cuma gününe kadar formu doldurmaları gerekmektedir.
Form Linki: https://forms.gle/1xYCXycEHUqJa2zR9