Haberler

AREL KOLEJİ OTİZME MAVİ IŞIK YAKTI Tüm Haberler

AREL Koleji otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Otizme Mavi Işık Yak” sloganı ile 25 Nisan 2015 Cumartesi günü konferans salonunda bir söyleşi düzenledi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen, eylem hizmet çalışmalarına ara vermeden devam eden AREL Koleji öğrencileri bu kez de otizm farkındalığı için harekete geçti. Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm farkındalık ayı olarak belirlenmiş olmasından dolayı  nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. AREL Koleji Otizm Farkındalığı Eylem Hizmet Grubu öğrencileri de OTED Derneği ile iş birliği yaparak otizmin ne olduğunun, belirtilerinin, otizmde eğitimin ve sporun faydalarının konuşulduğu bir söyleşi düzenledi. Söyleşide Özel Eğitim Uzmanı Erdi Kanbaş otizme genel bakışı, Beceri Koordinasyon ve Spor Uzmanı Haluk Demir otizmde sporun etkisini ve Yazar Canan Mat ise anne gözünden otizm konularını paylaştılar.

Söyleşide konuyla ilgili olan katılımcılar yaşadıkları tecrübeleri birbirleriyle paylaşma imkânı buldular. Uzmanlara sorulan soruların ardından sona eren etkinlikte AREL Öğrencileri Otizm konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirttiler.-