Haberler

AREL Koleji Öğrencilerinden Organ Bağışı Kampanyası Tüm Haberler

AREL Koleji ortaokul öğrencileri "Kim Hayat Kurtarmak İstemez?" sloganıyla başlattığı organ bağışı kampanyası için 27 Kasım Pazar günü AREL Koleji’nde bağış masası kurdu.

Sosyal Sorumluluk bilinciyle yetişen AREL Öğrencileri, insanları bilinçlendirmek ve ülkemizde organ bağışı sayısını arttırmak amacıyla düzenledikleri kampanya kapsamında Türk Böbrek Vakfı tarafından AREL Kolejinde kurulan stantta bağış topladılar. Öğrenciler hazırladıkları pankartlar ve tişörtlerle farkındalık yaratarak bağışta bulunmak isteyenleri bilgilendirdi ve bağış formlarını doldurttu. “Kim Hayat Kurtarmak İstemez” sloganıyla düzenlenen kampanya veli, öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Gün boyu süren etkinlikte çok sayıda veli organ bağışında bulundu.

Kampanyayı Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiklerini belirten öğrenciler, vakıftan edindikleri bilgiler doğrultusunda okul topluluğunu, ailelerini ve yakın çevrelerini organ nakli konusunda bilinçlendirerek onların kampanyaya destek olmalarını sağladıklarını ve eylem hizmet çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ve kampanya sonuna kadar 1000 organ bağışı toplamayı hedeflediklerini belirttiler.

Organ bağışında bulunan veliler çocukların düzenledikleri bu kampanyaya sonuna kadar destek olacaklarını böyle bir kampanya gerçekleştirdikleri ve onları da bilinçlendirerek bir hayat kurtarmaya katkıda bulunmalarını sağladıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirttiler.