AREL Anadolu Lisesi

Eğitim - Öğretim

1990 yılında kurulan Özel AREL Anadolu Lisesi; Anadolu Liseleri statüsünde, 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim verir. Tüm eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir. Dersler; görsel materyal, teknoloji ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir. Ayrıca ortaokulda başlayan ve 9 ve 10. sınıflarda devam eden Orta Yıllar Programı (Middle Years Programme: MYP) ile eğitim uluslararası bir boyut kazanmıştır. Öğrenciler tüm derslerini her türlü teknolojik olanağın sunulduğu dersliklerde tüm yeniliklerin takip edildiği uygulamalarla yürütürler.

AREL Anadolu Lisesinde öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir eğitim verilir. Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır.

AREL Anadolu Lisesi hazırlık sınıflarında yoğun bir İngilizce programı izlenir. Öğrencilerin günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır. Temel dil becerilerinin etkin olarak kullanılmasını hedefleyen programda, ikinci yabancı dil olan Almanca/İspanyolca eğitimi de kesintisiz olarak devam eder.

Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlar. Öğrenciler sosyal toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

Ölçme - Değerlendirme Birimi, eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek AREL Anadolu Lisesinin eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin TYT ve AYT’ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Öğretmenler öğrencilerle, 9. sınıftan başlayarak yoğun TYT ve AYT hazırlık çalışmaları yürütür. Okul sonrası ve hafta sonlarında bireysel veya grup halinde etüt çalışmaları yapılır, tam öğrenme sağlanır.