Haberler

AREL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL EĞİTİMLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK Tüm Haberler

Sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen AREL Koleji öğrencileri özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere destek için çalışma başlattı.
AREL Ortaokul ve Lise öğrencileri bilgisayar ortamında 3 boyutlu tasarladıkları anahtarlık, kitap ayracı, kalemlik, çizgi film karakterlerinin küçük figürleri gibi nesnelerin üç boyutlu yazıcı aracılığıyla çıktısını alarak satışa sundular. Kendi emekleri olan ve satışta oldukça ilgi gören ürünlerden elde ettikleri gelirle özel eğitimli öğrencilerin kışlık ihtiyaçlarına destek oldular.
Öğrencilerin ortaklaşa yaptıkları bu çalışma, ilk olarak bir özel eğitim okuluyla görüşerek başladı. Öğrenci temsilcileri, seçilen okula ziyarete gitti ve oradaki öğrencilerle tanışarak bir ihtiyaç listesi belirlediler. Belirledikleri liste ve plan doğrultusunda çalışmalara başladılar.
Aldıkları hediyeleri sahiplerine ulaştıran AREL öğrencilerine, özel eğitim kursu tarafından, destekleri ve emeklerinden dolayı plaket verildi. Özel eğitimli öğrencilerin sevinçle karşıladığı AREL öğrencileri, bu çalışmaları bir gelenek haline getirmek ve her sene bir başka çocuğun yüzünü gülümsetmek için yeni çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.