Haberler

AREL KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL EĞİTİMLİ ÖĞRENCİLERE TAM DONANIMLI SINIF DESTEĞİ Tüm Haberler

Sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen AREL Koleji öğrencileri, özel eğitim ihtiyacı olan otizmli öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan tam donanımlı bir sınıf yaptırarak eğitimlerine katkıda bulundu.

AREL Koleji öğrencileri her yıl gerçekleştirdikleri eylem-hizmet çalışmaları kapsamında bu yıl da özel eğitim ihtiyacı olan otizmli öğrenciler için çalışma başlattı. Tüm okulun birlikte çalıştığı projede ilkokul öğrencileri sanat derslerinde yaptıkları takıları ve dekorasyon ürünlerini; ortaokul ve lise öğrencileri bilgisayar ortamında tasarladıkları anahtarlık, kitap ayracı, çeşitli oyuncak ve aksesuar gibi ürünleri üç boyutlu yazıcı ile basarak okulda düzenlenen kermeslerde satışa sundular.

Kendi emekleri olan ve satışta oldukça ilgi gören ürünlerden elde ettikleri gelirle, özel eğitim ihtiyacı olan otizmli öğrencilerin sınıf içi etkinliklerine uyumlu teknolojik ve sosyal tüm eğitim materyalini karşılayan tam donanımlı bir sınıf yaptırdılar. İstanbul Bahçelievler’de Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulunda bulunan sınıfın açılışı AREL öğrencilerinin, yöneticilerinin ve velilerinin de katılımıyla 04 Mart 2020 Çarşamba günü Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Özel eğitimli öğrencilerin sevinçle karşıladığı AREL öğrencileri açılışta, bu çalışmaları yaparken kendilerini özel eğitime ihtiyacı olan çocukların yerine koyarak hareket ettiklerini ve eğitimlerine faydalı olabildikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Bu çalışmaları bir gelenek haline getirerek her sene bir başka çocuğun yüzünü güldürmek için yeni çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.