Haberler

AREL ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ SORGULADILAR Tüm Haberler

AREL Koleji İlkokul 4.sınıf öğrencileri bu yıl 10.kez hazırlandıkları sergi ünitesinde dünyanın en önemli tehlikeleri arasında yer alan “Çevre Kirliliği” konusuna dikkat çektiler.

Bir IB okulu olan AREL Koleji’nde, öğrencilerin işbirliği içerisinde alanlar üstü sorgulama sürecine girmeleri ve dünyada yaşanan sorunları tespit edip araştırmaları ve bu konulara çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda öğrenciler bu yıl dünyanın gündemindeki “çevre kirliliği” konusuna dikkat çektiler.

Yıl boyunca yaptıkları sorgulama ve araştırmalarının sonuçlarını çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla okulda düzenlenen bir sunumla sergilediler. Araştırmalarını hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği olarak üç aşamada yapan öğrenciler dünyamızı bekleyen tehlikeleri gözler önüne serdiler. Küçükçekmece gölüne giderek çevre kirliliğine dair çeşitli örnekler ve çevredeki çöpleri topladılar. Sunuma gelen velilere toprak kirliliğine dikkat çekmek için atık kâğıtlardan yapılan ve içinde çeşitli bitkilerin tohumları bulunan tohum topları hediye edildi. Hava ve su kirliliğine karşı farkındalık yaratmak için de üzerinde sloganlar yazan balonlar ve sular ikram edildi.

Duyarlı AREL öğrencileri ayrıca sergi üniteleri kapsamında okulda gerçekleştirdikleri kermeslerden elde ettikleri geliri LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) vakıflarına bağışladılar.

Öğrenciler sunumlarını müzik, dans ve tiyatro eşliğinde gerçekleştirerek izleyenlerin dikkatini ve beğenisini kazandı. AREL öğrencileri daha önceki yıllarda da Erozyon, Sular, Eğitim, Bulaşıcı Hastalıklar, Enerji, Kanser, Geri Dönüşüm gibi konularda da yaptıkları sunumlarla kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı.