AREL ÖĞRETMENLERİ ''DUYGU KOÇLUĞU'' EĞİTİMİ Tüm Haberler

Her ay bir konu başlığıyla öğretmenlerinin gelişimine katkı sağlamaya büyük önem veren AREL Kolejinin Aralık ayı eğitim konusu "Duygu Koçluğu" oldu.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenen "Duygu Koçluğu" eğitiminde  Rasyonel Duygucu ve Davranışçı Terapi tekniği kullanırak öğrencilerde duygu ve davranış sürecinin sınıf ortamında nasıl çalışılması gerektiği üzerine konuşuldu.

"Duygu Koçluğu" eğitiminde öncelikle duygu çarkıfeleği kullanılarak duygular tanımlandı. Öğretmenler duyguya odaklanmayı sağlayan "Bugün nasıl hissediyorsunuz?'" etkinliğiyle duygularını resmeden emojiler çizdiler. Empati ve sempati üzerine konuşarak birbirleriyle fikirlerini paylaştılar.

Öğrencilere duygu koçluğu yapacak olan öğretmenlerimize "Duygusal Farkındalık Testi" yapılarak değerlendirmeler üzerinde konuşuldu.

Duyguların kabul edilebilir olduğu fakat öğrenci davranışların düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varan AREL Öğretmenleri eğitimi keyifli bir şekilde tamamladı.