Haberler

''DİLİMİZ KİMLİĞİMİZ, AĞAÇLAR NEFESİMİZDİR'' SLOGANIYLA FARKINDALIK YARATTILAR Tüm Haberler

AREL öğrencileri, 26 Eylül Dil Bayramı haftasında ülkemiz için iki önemli konuda farkındalık yarattılar.

AREL öğrencileri, yabancı dillerin etkisiyle yozlaşmaya başlayan dilimize sahip çıkarak ana dil bilincini geliştirmek ve son günlerde yaşadığımız büyük yangınlarla kaybettiğimiz ormanları yeniden yeşillendirmek konularına dikkat çekmek amacıyla dil bayramı haftasında çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Öğrenciler hafta boyunca dil bilincini aşılamak amacıyla çeşitli özdeyişler seçerek okul koridorlarında sergilediler. Ayrıca kendi tasarladıkları tişörtleri ve hazırladıkları yiyecekleri düzenledikleri kermeste satarak gelirini TEMA Vakfı’nın İzmir’in Karabağlar mevkiinde çıkan ve büyük bir alana yayılan orman yangınının ardından başlattığı "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Yine Açsın" kampanyasına bağışladılar ve İzmir’in ağaçlandırılmasına destek oldular.

26 Eylül 2019 Perşembe günü okul bahçesinde dil bayramı nedeniyle düzenlenen törende çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler hem dilimizi koruyup geliştirmenin hem de doğaya destek olmanın coşkusunu bir arada yaşadılar.

AREL Koleji olarak “Türk dili dünya dillerinin en zenginlerindendir, yeter ki bilinçle işlensin.” diyen Başöğretmenimizin izinden aydınlık yarınlara evrensel değerlerin ışığında yürüyoruz. En temel değerimizi, ana dilimizi, vatanımızı tüm güzellikleriyle gençlerimize emanet ediyoruz. Dünyaya Türkçe bakan, Türkçe düşünüp, Türkçe konuşan, Türkçe sevdalısı gelecek nesillerin yetişmesi;  vatanını, doğasını en önemlisi geleceğini her türlü tehlikeden koruması umuduyla Türk Dil Bayramı'nızı kutluyoruz.