GELECEĞİN GİYSİLERİNİ AREL KOLEJİNİN MİNİKLERİ TASARLADI Tüm Haberler

AREL Koleji Anaokulu öğrencileri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Gelecekteki Giysilerimiz” adlı etkinlikte tasarladıkları giysileri sergilediler. Minik tasarımcıların, yaşadıkları sorunlara tasarladıkları giysilerle buldukları çözümlerler izleyenleri şaşırttı.

AREL Koleji’nde çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek, düşünmeye teşvik etmek, özgüvenlerini arttırmak, sorumluluk bilincini kazandırmak ve tasarladıklarını ürüne dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen “Gelecekteki Giysilerimiz” adlı gösteride 5 yaş gurubu öğrenciler gelecekte insanlığa faydalı olacağını düşündükleri giysileri tasarlayıp aileleriyle birlikte sundular. Gece uyandığında önünü aydınlatan ışıklı terlik, kirlendiğinde kendi kendini yıkayan etek, okul saati gelince uyandıran elbise, sevgi dağıtan kalpli elbise, mutlu olunca renk değiştiren elbise, denizde batmayan kıyafet gibi birbirinden ilginç giysilere sahne olan etkinlikte öğrenciler düşünmeye ve tüketmekten çok üretmeye teşvik ediliyor. Öğrenciler giysileri tasarlarken atık malzemeleri kullandılar.

Minik tasarımcıların birbirinden farklı sorunlara kendi bakış açılarıyla çözüm üretmek üzere tasarladıkları birbirinden ilginç kıyafetler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Birbirinden yaratıcı diğer tasarımlarda şöyle:

Uçuran Akıllı Elbise, Mutluluk Veren Yıldızlı Kolye, Gücünü Bilgiden Alan Gömlek, Söylenenleri Yazan Mont, Hızlandıran Hız Ayakkabısı, Kıyafete Yapışan Taşınmaz Çanta, Şemsiyeli Elbise, Masallar Ülkesine Götüren Pervaneli Şapka, Elektrik Kesildiğinde Etrafı Aydınlatan Işıklı Elbise, Çocukları Mutlu Etmek İçin Hediye Dağıtan Elbise

20-21-22 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda okullararası yapılan Küçükler Yüzme Müsabakaları'nda okul takımımız okulumuzu başarıyla temsil etti. Öğrencilerimizden Kuzey TOPRAK 50 metre sırtüstünde İstanbul Dördüncüsü olarak büyük bir başarı gösterdi. Tüm sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.