Haberler

İBRAHİM BETİL SUNUMUYLA ÖĞRENCİLERİMİZE FARKINDALIK YARATTI Tüm Haberler

AREL Koleji İlkokul 4.sınıf öğrencileri 13.kez hazırlandıkları sergi ünitesinde bu yıl ünitelerinin ana fikrini : “Dünya nüfusu çoğaldıkça kaynakları adil bir şekilde paylaşma, fırsat eşitliğini sağlama ve barışı koruma sorumluluğumuz da artmaktadır.” olarak belirlediler. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla 12 araştırma grubu halinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Tüm araştırma grupları onları eylemlerine götürecek sorunları belirledikten sonra çözümü için kaynaklar araştırarak ve gözlem yaparak incelemelerde bulunuyorlar aynı zamanda çeşitli stk ve kişiler ile görüşmeler yapıyorlar.
 
Çevre ve Fırsat eşitliği bağlamında araştırma yapan grup öğrencileri araştırma konuları ile ilgili bilgi almak üzere “Sen de Gel Derneği’ ile irtibata geçtiler.
 
Konuyla ilgili öğrencilerimizin daveti üzerine okulumuza gelen Sosyal ve Ekonomik Yaşamda Nitelikli Değişim ve Gelişime Destek Derneği "Sen de Gel" Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil "Eğitimde Fırsat Eşitliği" konusunda öğrencilerimize yaptığı sunumla farkındalık yarattı. Okulumuzun konferans salonunda Sen De Gel projesiyle ilgili sunumunu gerçekleştiren İbrahim Betil, Afrika Kıtası Gambiya ülkesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İbrahim Betil’e sunumunun ardından öğrenciler çiçek vererek teşekkür etti.