KÜÇÜK MUCİTLER ZORLUKLARA İCATLARIYLA MEYDAN OKUDU Tüm Haberler

AREL Koleji Anaokulu tarafından düzenlenen “İcatlar-Mucitler” etkinliğinde icatlarını sergileyen küçük mucitler izleyenleri şaşırttı. Hayal güncünün sınırlarını zorlayan icatlarla çocukların çevreye karşı duyarlılıkları ve sosyal sorumluluk bilinci dikkat çekti.

AREL Koleji Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği “İcatlar-Mucitler” adlı etkinlikte 6 yaş grubu öğrenciler birbirinden yaratıcı icatlarını tanıtma fırsatı buldu. Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde düzenlenen “İcatlar-Mucitler Günü”nde, 6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle ürettikleri icatları kendi yaptıkları bir sunumla izleyenlerle paylaştılar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar.

İcatlardan Bazıları:
Soğukta üşüyen kedileri koruyan ev, okula trafiğe takılmadan gelen araç, trafik sıkıştığı zaman uçabilen araba, yaşlılara yardım eden sandalye, hızlı giden ayakkabı, sokakta aç kalan hayvanlara yemek veren makine, kolları olmayan yaşlı veya engellilere yemek yediren robot, mikropları gören büyüteçli gözlük, görme engelli insanları gidecekleri yere kadar götüren çubuk, kirli havayı temizleyen robot, kaybolan oyuncakları bulan robot, korkuları yok eden önlük, yemekleri olmayan çocuklara yemek yapan robot vb.