Haberler

ORTAOKUL VE LİSELER ARASI AKTİF DENEY YARIŞMALARI Tüm Haberler

AREL Kolejinin gelenekselleşen “Liseler Arası Aktif Deney Yarışması” İstanbul’un farklı birçok bölgesinden okulun katılımıyla gerçekleşti. Ülkemizde bilim insanı yetiştirmeye katkı sağlamak, lisede fen eğitimini (fizik, kimya, biyoloji) desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri araştırmaya yöneltmek ve buluş yapmanın temeli olan deneysel çalışmalara ilgiyi artırmak amacı ile 17.03.2018 tarihinde düzenlenen yarışmada okullar AREL Kolejinde bir araya geldi.   

28.04.2018 tarihinde düzenlenen Ortaokul Aktif Deney Yarışması 6 ve 7. sınıflar düzeyinde gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler fen ve teknoloji dersi müfredatına uygun deneylerle yarışmaya katılmışlardır.

Yarışmaya katılan geleceğin bilim adamları deneylerini AREL Koleji laboratuvarlarında gerçekleştirdiler. Yapılan deneyler öğrenci merkezli, bilimsel çalışma basamaklarını içeren, müfredata uygun olarak seçildi. Yapacakları deneyleri ve değerlendirme kriterlerini yarışma esnasında öğrenen öğrenciler grup içinde iş birliğini büyük bir dayanışma içinde gerçekleştirdiler.