13. Uluslararası Bakalorya Günü

IB Günü Tarihçe

İlk IB Günü Eyüboğlu Okulları'nda 14 Şubat 1999’da gerçekleştirilmiştir. Aralık 1998’de Türkiye’deki IB okullarının koordinatörlerinin bir araya geldiği bir toplantıda, IB öğretmenlerinin kaynaklarını ve fikirlerini paylaşabilecekleri bir mini-konferans gerçekleştirme fikri ortaya çıktı. Bu fikir, 2 ay sonra gerçeğe dönüştü ve ilk IB Günü’nün tohumları ekildi.

İkinci IB Günü 4 Mart 2000 tarihinde Koç Okulları’nda gerçekleştirildi.

Üçüncü IB Gününe ise Doğuş Okulları ev sahipliği yaptı. Günün teması “Doğrularımızı Kaliteye Taşıyalım” olarak belirlenmişti. Doğuş Okulları’ndaki IB Günü’nden sonra, Türkiye’deki IB Günü başlığına bir ek geldi. IB Günü artık her yıl düzenlenen bir organizasyondu. IB Günleri’ne katılan herkes bu organizasyonun gelenekselleşmesi taraftarıydı.

Dördüncü IB Günü MEF Okulları'nda düzenlendi.

Beşinci IB Günü’ ne Uğur Koleji ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonun en önemli yanı öğretmenlerin birbirleriyle paylaşımları oldu.  IB öğretmenleri çok sık bir araya gelemiyorlar ancak bu tip organizasyonlarla bir araya gelip bilgilerini ve kaynakları paylaşabiliyorlar. Paralel oturumlar arasında verilen molalar ve günün sonunda düzenlenen kokteyl ve kapanış töreni, bu tür paylaşımlara olanak tanımaktadır.

Altıncı IB Günü Özel Yüzyıl Işıl Okulları’nda yapıldı. Altıncı IB Gününün teması “Yalnızca Okul İçin Değil Yaşam İçin Öğrenme” olarak belirlenmişti. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Nélida Antuña Baragaño, organizasyonun açılış konuşmasında Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun kökeni ve felsefesi, içsel yapısı ve sunduğu 3 program hakkında genel bilgiler verdi.  Konuşmasında Diploma Programı, Orta Yaşlar Programı ve İlk Yıllar Programlarına dair bilgilere ek olarak IBO’nun bölgelere dağılımı ve yeni stratejik planı hakkında da bilgi verdi.

Yedinci IB Günü Kültür Koleji’nde düzenlendi. Dr. Hill, “Türkiye’de IB Programlarının yaygınlaşmasında IBO’nun rolünü tartışmak üzere IB koordinatörleri ve okul yöneticileri ile bir araya geldi.

Sekizinci IB Günü TED Ankara Koleji’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Nélida Antuña Baragaño yaptı.

Dokuzuncu IB Gününe TED Bursa Koleji ev sahipliği yaptı. Açılış konuşmasını yine Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Nélida Antuña Baragaño yaptı.

Dokuzuncu IB Günü’nü takiben Mayıs 2007’de bir araya gelen Türkiye’deki IB Okulları koordinatörleri IB Günleri’nin iki senede bir yapılmasına karar verdi. Bu fikir, toplantıdan iki sene sonra İzmir Amerikan Koleji’nde düzenlenen 10. IB Günü ile hayat kazandı. 10. IB Günü’nün teması “Yerelden Evrensele” olarak belirlenmişti. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Andrew Bollington, açılış konuşmasını yaptı.

26 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen 11. IB Günü Bienali’ne ise Marmara Eğitim Kurumları (Özel Marmara Koleji) ev sahipliği yaptı. Günün temasının “Yaşam İçin Eğitim” olarak belirlendiği bienale IBO Genel Direktör Yardımcısı  Dr. Ian Hıll onur konuğu olarak katıldı.
13 Nisan 2013 tarihinde yapılan en son IB Günü Beykent Okulları’nda gerçekleşti. “IB ile Sınırsız Bir Dünya için El Ele” temalı güne, IBAEM Bölge Direktörü ADRIAN KEARNEY onur konuğu olarak katıldı.

IB GÜNLERİ KRONOLOJİSİ
EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI SUBAT 14, 1999