AREL Fen Lisesi

Sosyal ve Fiziksel Gelişim

AREL Koleji; öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişim sağlayabilecekleri, yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri tüm olanaklara sahip bir eğitim
kurumudur. AREL Spor ve Kültür Kompleksi’nde yüzme, tenis, voleybol, basketbol, hentbol, futbol, badminton, masa tenisi, jimnastik gibi sporlar yapılırken, cep tiyatrosunda ve konferans salonunda törenler, söyleşiler, konferanslar, tiyatro, müzik çalışmaları yapılır. Okuldaki resim, müzik, seramik ve satranç odaları da sanatsal çalışmalar için etkin olarak kullanılır. Hafta sonları gitar, keman ve piyano gibi enstrümanların eğitimi
verilir.

AREL öğrencileri toplumda ihtiyaç duyan kesimleri desteklemek ve çevreyi korumak için düzenledikleri sosyal sorumluluk projelerini kendileri planlar ve yürütür. Bu etkinliklerde tüm sorumluluklar öğrenciler tarafından yerine getirilir.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerden bazıları; Aktif Deney Yarışması, İcatlar Mucitler Günü, Gelecekteki Giysilerimiz, İngilizce Kısa Hikâye Yazma Yarışması, English Fun Days, Kitap Şenliği, Liselerarası Şiir Yazma Yarışması, Tiyatro Kulübü Gösterisi, Kişisel Proje Sergisi, Aktif Resim yarışması, Quiz Show, Portfolyo Sunumları, Müzik Şöleni, Pi Günü, Halloween, İngilizce-Türkçe Münazara Yarışmaları, Yıl Sonu Şenlikleri, Yıl Sonu Resim Sergisi ve Pilav Günü’dür.