Spor Okulları

Neden Arel Koleji Spor Kulübü?
Kulübümüz bünyesinde çalışan yüzme antrenörlerimizin hepsi çocuk yüzme eğitimi konusunda antrenörlük belgesine sahiptir. Branşlarında en az 3 yıl deneyimlidir. Özellikle çocuklar için yüzme eğitimi, bu yaş grubunda deneyimli antrenörler tarafından verilmelidir.  Yüzme antrenörlerimizin bilgi birikimi ve tecrübesi en büyük avantajımızdır.

Antrenör başına düşen çocuk sayısı nedir?
Kulübümüzde çocuklarımız maksimum 8 kişilik gruplarda çalışır. Bu sayede her çocukla daha yakından ilgilenilir ve çocuklarımızın yüzme öğrenme süreleri daha da kısalır.

Her çocukla ilgili ayrıntılı kayıtlar tutuluyor mu?
Antrenörlerimiz kulübümüze dahil olan her çocuğumuz için 1. dersten son derse kadar ayrıntılı seviye kayıtları tutarlar ve çocukların gelişimini her derste takip ederler.

Her yaş grubunda farklı seviyeler var mı?
Kursiyer eğitim programımızda yaşlara göre değil çocukların yüzme yetkinliklerine göre sekiz farklı seviye bulunur. Kayıt olunduktan sonraki ilk derste öğrencimizin yüzme seviyesi belirlenir ve o seviyenin gerektirdiği öğrenme metodlarıyla çalışmalara başlanır. Böylece aynı derste yüzmeye sıfırdan başlamış çocuklarla yüzmede belli bir seviyeye gelmiş çocukların farklı gruplara ayrılarak yüzme öğrenmeleri veya yüzme seviyelerini daha hızlı geliştirmeleri sağlanır.

Yüzme Havuzunun özellikleri nedir?
- Yarı olimpik (25m) ve kapalıdır.
- 6 kulvarlıdır.
- Ozonlama sistemi kullanılır.
- Yazın ve kışın su sıcaklığı 27 santigrat derecede sabitlenir.
- Çocuk havuzumuz 80 cm derinliktedir.
Velilerimizin dersleri rahat bir şekilde izleyebilmeleri için 300 kişilik tribün bulunmaktadır.