Uzaktan Eğitim

Rehberlik Çalışmalarımız

AREL Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık uzaktan eğitim sürecinde de öğrenci, öğretmen ve velilerimizle yakından ilgilenmektedir. Tüm dünyaca yaşadığımız bu zor günlerde öğrencilerimizin sadece akademik gelişimlerini değil duygusal ve sosyal gelişimlerini de desteklemek, potansiyellerini maksimum düzeyde kullanmalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bireysel Görüşmeler
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimimiz öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle bireysel görüşmelerini online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

Öğrencilerin okul içindeki ve online derslerdeki davranışlarını olumlu yönde desteklemek, yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek ve öğrencileri daha yakından tanımak amacıyla eğitsel rehberlik çalışmaları yapılıyor.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler derse katılım konusunda motive ediliyor. Ders gözlemleri, yoklamalar veli ve öğretmen görüşmeleri baz alınarak öğrencilerle çalışmalar planlanıyor.

Sınıf seviyelerine göre öğrencilerin sınıf içerisindeki davranışları ve akademik performanslarını değerlendirmek amacıyla öğretmenlerimizle görüşmeler ve toplantılar gerçekleştiriyoruz.

Sosyal Etkinlikler ve Kulüp Çalışmaları
Öğrencilerimizin zihinsel, fiziksel, sosyal özellikleri ve ilgi alanları düşünülerek sınıf öğretmeni, eğitsel kol öğretmeni ve rehber öğretmeni iş birliğiyle öğrencilerin isteği doğrultusunda kulüplere yönlendirmeler uzaktan eğitim döneminde de gerçekleştiriliyor.

Kullandığımız Test ve Envanterler
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimiz, her kademede ihtiyaçlar dâhilinde kullandıkları envanterleri uzaktan eğitim döneminde de Google form üzerinden uygulayıp sonrasında değerlendirmelerini öğrenciler ile paylaşıyorlar.

Kariyer Günleri
AREL Koleji köklü geçmişiyle geleceğe ışık tutuyor ve mezunlarımızı öğrencilerimizle online platforma buluşturmaya devam ediyor. Düzenlenen kariyer günleri ile mezun öğrencilerimiz kariyer yolculuklarını, yurt içi ve yurt dışı deneyimlerini, motivasyonlarını nasıl sağladıklarını öğrencilerimizle paylaşıyor ve onlardan gelen soruları yanıtlıyorlar.

Anne Baba Okulu ve Motivasyon Seminerleri
Özellikle pandemi dönemi ve uzaktan eğitimin olumsuz etkilerini azaltmak, yaşadıkları endişeleri gidermek ve psikolojik olarak rahatlamalarına destek olmak amacıyla öğretmen, öğrenci ve velilerimize değerli konukların katılımıyla birçok konuda online seminerler düzenlemekteyiz.

Öğretmen Eğitimleri
Uzaktan eğitim ve salgın döneminde öğretmenlerin motivasyonlarını korumaları ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek adına okulumuzun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından motivasyon eğitimleri düzenleniyor. Aynı zamanda öğretmenlerimize, öğrencilerin gelişimlerini desteklemelerinde ihtiyaca yönelik yardımcı olabilecek konularda sunumlar yapılıyor.